Meidan Kivi: 536.1 g
Murskaus Kone: me laitoimme tänne nopeus 5
Murskauksen jälkeen me punitimme 100g meidan tulos ja sen meni seulaan kone, joka oli 9 seulasarjaa.
Isompi seulasarja verkkolla oli 4mm ja pienempi oli 0,045mm
Seulominen jälkeen, meidan hiekka meni myylyn koneen. Meillä oli 2 näytteta, ensimainnen oli myyly konella 60 minutia ja toinen 90 minutia.
Punnitimme jauhettua malminäytettä 1,009g. Näyte liuotetimme teflonisessa dekantterilasissa hiekkahauteella lämmittimme kuningasvedellä (1 osa väk HNO3 ja 3 osaa väk HCl). Kiehutusta oli noin 30 minuutin ajan ja dekantterilasiin lisätimme oinivapaata vettä, jotta liuotus ei pääse kuivumaan.
Sakkaa alkaa muodostua lasin pohjalle. Vertailunäytteeseen sakkaa muodostui
reilusti mutta oikeaan näytteesen sitä ei muodostunut melkein lainkaan.
Sitten
näytteet suodatetaan buchner-suppilossa. Imusuodatuksessa sakkaa pääsi suodatin
paperin läpi. Teimme suodatuksen uudestaa
normaalilla suodatuksella jolla se onnistui hyvin.
Sitten molemma
suodatinpaperit laitetaan vakiopainoon saatettuun upokkaaseen ja kuivataan l ämpökaapissa. Sen jälkeen molempia kuumennetaan Bunsen-polttimen
kaasuliekillä.
Suodata tulos. Koska me valitisimme väärää suodatinpaperia paljon ainetta pääsi läpi, siksi meilla on yksi näytte että on ennemän keltainen kuin toinen.
Suodatimme yhdesta.
Suodatinpaperin hiiltäminen upokkaassa
Lopputulos:
Edellä oleva määrä rautaoksidia muutetaan Fe:n massaksi seuraavasti:
mFe = mFe2O3 * 2*(MFe/MFe2O3), missä MFe on raudan atomipaino ja MFe2O3 on rautaoksidin molekyylipaino
Vertailunäytee
mFe203 =0,0799g
mFe = 0,0799 * 2 * 55,85/ 159,7
mFe = 0,0799 * 2 * (0,34971) = 0,05588
Raudanmääritys
mFe203 =0,00295g
mFe = 0,00295 * 2 * 55,85/ 159,7
mFe = 0,00295 * 2 * (0,34971) = 0,0021
Tämä määrä rautaa oli siinä tilavuudessa liuosta, joka pipetoitiin dekantterilasiin 250 ml:n mittapullosta. Alkuperäisessä liuoksessa 250 ml:n mittapullossa täytyy siten olla seuraava kokonaismäärä rautaa:
mFe(tot) = (Vtot/Vpipetointi)*mFe
250ml/100ml * 0,0588 = 0,1471
Sem comentários:
Enviar um comentário